Picture Of Me

Picture Of Me
Rafaii Sharudin

May 4, 2016

Problems.problems and problems that never end.

Aku hanya mahu diri aku tenteram dari segala masalah. Sesungguhnya Allah tempat aku mengadu dan memohon kekuatan. Rakan-rakan tempat aku mengadu.TAPI,hanya rakan yang aku anggap SAHABAT. Luas erti seorang sahabat tu.

 Bagi aku SAHABAT itu luas aspek nye... aku manusia yang tk memilih sahabat,kau buruk,kau miskin,kau hina walau mcam mane pun kau,kau tetap sahabat aku dunia hingga akhirat. Keadaan aku skrg umpama roda yang berputar dan aku di bawah putaran roda,serba tak kena,dalam msalah,stress..segalanya.


Bantu aku YA ALLAH. Peace Ahmad Rafa

video

Sep 28, 2010

What,why,how,which,where..????




WHAT&WHY??
-ape masalah aku sekarang nih??
 JAWAPAN: Aku ade masalah nk g kelas,masalah jiwa,masalah dgn diri aku sendiri yang kdg2 wat aku sendiri sakit hati...
KAU- mmg ade tapi kdg2 aku terasa hati ngn kau...bila dgn aku kau tk macam kau,tapi bile dgn org kau boleh plak jadi sdiri..kenapa?
MEMBER-apesal member kdg2 seronok tp kdg2 myakitkan ati....sbb tuh ade kata yg myebut teman ketawa beribu teman menangis satu je...huhu...
-FAMILI-tak phm ngn aku ke,kenapa kdg2 dieorg suke mendesak then aku yang tersepit kt tgh2...aku ada hidup aku jgk nk jd mcm org lain gak tp msti aku akn terlibat scr tak sgaja dlm masalah itu and aku yg terseksa..
-STUDY- pergh!!!nih yang plg wat aku stress,dgn susah nk g kelasnye..dgn letihnye...dgn esaimen belambak2nya.....adoyai....gile aku dibuatnye.....kenapa study stress???(mengeluh letih....)~sigh~



WHICH&HOW??
ANSWERS:kenapa kita slalu terperangkap???kenapa masalah sentiasa wujud,macm mane nk overcome problem tu??jawapannya terletak pada kita sendiri,kalu kita tau mcm mane nk atasi masalah itu,kita pasti boleh tapi dalam proses untuk mngatasi masalah itu kita akan brdepan dgn mcm2 rintangan yang akn buat kita tumbang jika kita lemah,tapi masalahnya skrg aku still tk dpt atasi,boleh tuh mmg boleh cume macam mane,utk kita btol2 dpt lepaskan diri dari masalah itu semua???


WHERE??
ANSWER: mana pergi org2 yang selalu dgr masalah2 aku,org yang selalu aku kongsi masalah2 aku kt dieorg.aku bkn tak suka brkongsi masalah aku dgn org cume ade2 org yang aku percaya aku boleh brkongsi masalah aku,even DIA sndiri pon aku jrg brkongsi,cume(jgn terasa ye DIA yg aku mksdukn)cume dia nih not a good listener sbb bg dia msalah aku adalah beban bg dia,n dia akn melenting bila dgr aku story problem aku..so sori yeh...hehehe,,kdg2 je aku story masalah aku kt die.....tp bkn sumelah..hahahaha.....but aku still syg dia...
tapi aku rase org yang aku akn story masalah aku kt dia adalah org yang percaya aku juga tempat dia berkongsi masalah,kira kiteorg saling percaya satu sama lain lah nih....

So MOTIFNYE disini,aku tgh dibelenggu masalah.orang yg slalu dgr problem aku takde,jadi ssh ckt nk atasi masalah2 nih.....tapi aku tklah mcm sesetengah org yg mjadikan masalah sbgai sbb utk takder mood,bmasam muka bila ngn org lain..so enjoy your life n be strong!!!-RASHHARSH

IS EQUAL TO

Sep 9, 2010

Kemeriahan,kegembiraan di Malam Raya..

Malam raya..
sangat happening,mendebarkan,menyeronokkan.....
Walaupun aku sambut hari raya di Port Dickson,dan kawasan rumah aku ni pun kawasan taman
tetap meriah sbb aku still can feel the heat of hari raya sbb Port Dickson ni pun da cm kampung
dimana aku still dpt dgr bunyi mercun,meriam budak2 main, member2 aku yang ada kt cinie balik dari tmpt belajar,tempat kerja,,,so kira cm kampung gak ar....hehehe..

Petang td aku keluar ngn member aku si amer pg jenjalan crik brg2 sikit then
balik umah mak n akak aku tgh masak..waaahhhh!!!!
baunye mashhuuukkk weh!!!!!cm nk trbatal pose ku ini..namun aku tahan jugak!!!hehe...
Then ape yg pelik raya kali ini aku sponsor family aku bli brg2 diaorg...aku bangga sikit n sdh sikit..
aku pelik sbb raye kali ini aku sgt senstif,pantang dgr lagu raya,air mata air bergenang.
Mungkin aku rindu arwah ayah aku kot....huuuhh
Abah semoga abah tenang di sana....U will always be my hero..I love u abah
Al-Fatihah (Sharudin B Hj Abd Hamid)


Gmbar ketupat,rendang daging and kari ayam yg mama and akak aku buat,yg lain on going progress..

Nih pulak gmbr umah aku..heheheh..biasa2 je...

Bydaway,nilah member aku si Amer..Hahahah...
His my best n gud fren. :)



Itu sahaja buat posting kali ini..Salam Aidilfitri..Maaf Zahir Batin-Rarshharsh

Sep 8, 2010

Ini Blog Aku

Blog ni aku punya,aku punya sukalah!!!

-Blog ini kepunyaan aku,jd aku berhak post ape ja yang aku nak...Kalau nk layan,layan...kalau takmo aku tk pakse...klik je button "X" kat ats kanan tuh,
By daway blog nih lebih pada ape yang aku rase aku nak post,jadi tak semestinya ia akan melibatkan isu semasa,,,,heheheh...(kes tak amek tahu)


Aku nih org yang suka benda2 yang pelik2 and aku suke something yg rare,orang tak pernah buat,tu yang aku suka buat...hehehe,,,Yang penting korg kena tahu aku seorang lelaki,masih belajar,n masih dalam mencari identiti sendiri yang akan dijumpai juga satu hari nanti..insya allah....Yang plg pnting aku tak suke org yg plastik a.k.a hipokrit.....dan aku tk suka diskriminasi...and aku tak suke org mengata blkang aku..and,and,and aku tak suka org kutuk or kenakan kwn2 aku....yaaahhh!!!i am a good friend....and i am loyal to my lover..(tiba2!!!mampu???)hahahaha.

oklah dats all folks...chiaaoouu!!!!-RASHHARSH-

Salam Aidilfitri

-
-Salam Aidilfitri-

Posting pertama aku dalam blog ni...

Ramadhan dah nak pergi dan syawal bakal menjelang,sayu,sedih,gembira semuanya melanda jiwa aku sekarang ni..Ramadhan  banyak memberi kenangan yang baik mahupun perit untuk aku...Tetapi Ramadhan dan manfaatnya banyak betol tak...??

Ramadhan kali ini tak macam tahun lepas, tahun lepas sambut kat Melaka,meriah suasana,makan nk buka murah n byk ,Tp kt sini Shah Alam,mkn nk buka mahal,tekanan study lg..adoyai....tp tetap kena teruskan juga..Tp cuma satu yang menyeronokkan  pada Ramadhan kali ini adalah orang-orang sekeliling aku yang sangat menyenangkan hati aku.Dan yang penting sekali kembalinye seseorang pada aku semula.


Ok Syawal pula yang bakal tiba tak lama lagi.Sekarang aku tg wt persiapan nk raya kt rumah.,,macam biasa aku n keluarga aku sambut dgn sederhana. Dan ape yang penting raya kedua kami nk g utara,vacation..Jadi org utara tggu kedatanganku...Cuma assignment selalu mencemburui waktu-waktu bercuti....cis!!!!
Oklah sbgai kesimpulan aku sangat gembira untuk Ramadhan n Syawal yang bakal tiba kali ini,
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin!!!! -RASHHARSH-